April 2017

Badminton News april 2017

Beste leden,

Met de lente voor de deur, hierbij de laatste badmintonnieuwtjes:

Paasvakantie: geen jeugdtraining en geen speelmogelijkheid op zaterdag !

Tijdens de paasvakantie zal er geen training op dinsdag en zaterdag gegeven worden voor de jeugd. In de grote vakanties hebben onze trainers ook eens vrijaf. 

Tevens zal er op deze 3 zaterdagen ook geen badminton gespeeld worden.  Aangezien er door het wegvallen van de jeugdtrainingen en het aandringen van de gemeente om te besparen op zaalwachters, hebben we beslist om voor de enkelingen die tijdens de paasvakantie op zaterdag opdagen, de zaal niet meer te huren.  Op dinsdag is er geen jeugdtraining en kan er pas vrij gespeeld worden vanaf 20u00.

Vergadering voor competitiespelers

Op dinsdag 11 april (om 19u45 in Diependal) staat de jaarlijkse vergadering gepland voor de competitiespelers. Hierbij nodigen wij onze volwassenen (Heren/Dames/Gemengde competitie) en veteranen (VET-cup) uit om op deze vergadering aanwezig te zijn als zij volgend seizoen willen meespelen.

Veteranencompetitie

Onze veteranen (35-plussers) nemen ook dit jaar weer deel aan de VET-cup. In januari zijn ze gestart. Momenteel zijn er 8 ontmoetingen van de 10 afgewerkt en werd er 3 keer gewonnen en 4  keer gelijk gespeeld.  In het klassement staat onze ploeg daarmee op een mooie 4de plaats.  meer info

Wie zin heeft om volgend jaar deel te nemen, laat dit best aan Stefaan Lambrecht weten. 


Herencompetitie

In de herencompetitie zijn er nog 3 wedstrijden af te werken en staat onze ploeg met 3 overwinningen op de voorlaatste plaats in het klassement.  Onze ploeg is dus goed op weg om in 4de provinciale te kunnen blijven.  meer info


Geen badminton

Zaterdag 1 april
Zaterdag 8 april
Zaterdag 15 april
Maandag 17 april (paasmaandag)
Zaterdag 13 mei


Clubkampioenschappen

Op dinsdag 9 mei vindt het jaarlijkse clubkampioenschap voor de jeugd en volwassenen plaats. De jeugd zal spelen van 19u tot 20u15.  Voor de volwassenen start het om 19u45.

Alle jeugdspelers kunnen dan strijden om de beste speler van de club te worden (elk in hun eigen leeftijdscategorie). De winnaars en finalisten gaan tevens met een mooi aandenken naar huis.

Bij de volwassenen zal er per klassement een prijs voorzien worden.

Inschrijvingen zullen binnenkort open gaan !  Meer info volgt nog via email.


Badmintonkampen voor de jeugd

Voor de jeugdspelers (-18 jaar) organiseert Badminton Vlaanderen ook dit jaar weer enkele badmintonkampen. Dit zowel in de paasvakantie, zomervakantie als in de herfstvakantie.  Wil je graag 4u per dag badmintonnen onder begeleiding, je amuseren met de nevenactiviteiten en een leuk afscheidsfeest beleven, kan je altijd bij Karl terecht voor meer info.


Wat gebeurt er met mijn lidgeld

De inkomsten van onze club komen voor 80% van lidgelden en 20% van subsidies van de gemeente. 

En wat gebeurt er dan met deze centen?  Wel, 33% gaat naar de huur van de zaal, 25% naar de lidkaarten van Badminton Vlaanderen, 17% naar de trainers, 10% naar werkingskosten en 7% naar drank voor competitie en vergaderingen.  De overige 8% gaat naar kleinere uitgaven zoals prijzen, shuttles en activiteiten.