Juli 2018

Badminton News juli 2018

Beste leden,

Nog iets meer dan een maand en het nieuwe seizoen komt er weer aan.  Op maandag 3 september kunnen we weer op een pluimpje kloppen.  Tijd dus voor de laatste nieuwtjes:

Clubkampioenschap

Op dinsdag 8 mei gingen onze clubkampioenschappen door.  Na vele spannende wedstrijden werden dit onze nieuwe clubkampioenen:

EH B2: Axel Caers
EH C1/C2: Thomas Peeters
EH D: Jules Brochier
ED C2-D: Lena Smets
EJ: Anton Klinkert
EM: Caroline Christiaens

Proficiat aan alle deelnemers.

Competitieploegen

Onze herenploegen hielden het dit seizoen bij uitersten.  Onze eerste ploeg wist op de laatste speeldag de rechtstreekse concurrent over de knie te leggen en werd kampioen.  Het komende seizoen zullen ze dus in 2de provinciale mogen aantreden. De tweede ploeg deed het iets minder goed, en werd laatste.  Zij zullen in 5de provinciale moeten spelen. 

De gemengde ploeg wist zich nipt te redden in 3de provinciale. 

Nieuw vanaf het komende seizoen is dat zowel de gemengde als de herencompetitie over het hele seizoen (sep t.e.m. apr) zal gespeeld worden.

Competitietrainingen

De competitietrainingen die in het GITO doorgingen hadden succes en zullen opnieuw georganiseerd worden op donderdag van 20u tot 21u.  In totaal zullen er 10 trainingen van een uur georganiseerd worden zoals vorig seizoen.

Zaterdag valt weg, donderdag komt in de plaats

Op zaterdag was de zaal in Diependal zeer matig bevolkt.  Slechts 5 of 6 jeugdspelers kwamen er trainen.  De kost voor de zaal stond dan ook in schril contrast met de bezetting.  Vanaf september zullen we dus niet meer badmintonnen op zaterdag. 

Wel kan iedereen op donderdag terecht in het GITO, van 20u tot 22u.  Hier zijn telkens 4 velden beschikbaar en kunnen zowel jeugd, competitiespelers als recreanten vrij komen spelen van september tot en met april.  De 10 keer dat er competitietraining doorgaat zullen er wel 3 van de 4 velden hiervoor voorbehouden zijn van 20u tot 21u. 

VET-cup

Onze veteranenploeg deed het dit jaar iets minder goed dan vorig jaar.  Zij pakten 1 overwinning en 2 gelijke spelen en staan hiermee 9de in de stand.  Spijtig genoeg staan alle uitslagen nog niet online en kennen we dus de eindstand nog niet.  Ook volgend jaar zullen onze veteranen weer van de partij zijn.  En er zullen weer 2 speeldagen in Diependal doorgaan (13/1 en 17/2). meer info

Facebook

Ook onze badmintonclub is al een paar jaar terug te vinden op facebook.  Hier kan je eveneens alle nieuwtjes vinden en vragen stellen.  Wacht niet en wordt snel lid door op het icoontje te klikken: fb

Zomerse activiteit

Ook deze zomer zullen we een zomerse activiteit organiseren, en dit op 29 september om 14u.  We zullen dan petanque spelen aan sporthal Diependal.  Indien het slecht weer is zal het bowling worden in Leuven. Deelname is gratis voor onze leden. Meer details ontvangen jullie binnen enkele weken nog wel via email.

Zomerbadminton voor de vroege betalers

Naar goede gewoonte zal er ook deze zomer reeds kunnen gebadmintond worden in de maand augustus.  Alle leden die voor 1 augustus betalen zullen de data en uren ontvangen via email.  Voor de leden die na 1 augustus betalen zal het seizoen starten vanaf 3 september. 

 

We wensen iedereen dan ook een prettige zomervakantie toe en hopen jullie allemaal weer te zien in september (of augustus voor de vroege betalers)