April 2020

Badminton News april 2020

Beste leden,

Momenteel ligt ons badmintonleven al even stil.  Bij de meeste onder ons zal het al wel kriebelen om terug een pluimpje te kunnen slaan.  Hierbij alvast de laatste badmintonnieuwtjes:

Wanneer kunnen we terug badmintonnen?

Zolang de Nationale Veiligheidsraad verbied om te sporten in sportcentra houdt onze gemeente de sportzalen dicht.  Dit al zeker tot en met 3 mei.  Zij hebben wel laten weten dat zij niet strenger gaan optreden dan het opgelegde.  Dus verwachten we dat wanneer er groen licht komt, we meteen terug onze badmintonracket ter hand zullen kunnen nemen.  Voor velen van ons zal dit een opluchting zijn om weer te kunnen sporten en uit ons sociaal isolement te kunnen komen.  Anderen zullen in het begin wat argwanend zijn en nog even willen thuis blijven. 

Wanneer we terug van start kunnen gaan zal je dat meteen van ons vernemen.

De kans is wel groot dat we zullen moeten starten mits de nodige maatregelen.  De handgel staat echter al klaar.  Dubbelspel met 1,5 meter tussen de spelers is niet zo simpel, enkelspel daarentegen is een pak veiliger.  Dit betekent wel dat je niet met 4 maar max. met 2 spelers op een veld zal kunnen.  Hoe we dit gaan aanpakken zullen we bekijken als we terug mogen starten.  Op het einde van het seizoen is het meestal toch een pak kalmer.

Vergadering voor competitiespelers

Op dinsdag 21 april zou normaal onze jaarlijkse competitievergadering moeten doorgaan.  Door de situatie dat we niet buiten mogen zal het dit jaar via een digitaal invulformulier moeten gebeuren. 

Speel je graag mee competitie, laat dan alvast jouw voorkeuren weten via dit invulformulier waarvan je de link per e-mail zal ontvangen.

Veteranencompetitie

Onze veteranen (35-plussers) namen ook dit jaar weer deel aan de VET-cup. In januari zijn ze gestart. Na 6 ontmoetingen en 2 gelijke spelen stond onze ploeg op een mooie 7de plaats.  meer info

Wie zin heeft om volgend jaar deel te nemen, laat dit best aan Karin Derieuws weten voor eind oktober. 


Herencompetitie

De gemengde- en herencompetitie werd vroegtijdig afgesloten.  Het eindklassement zal opgemaakt worden op basis van de heenronde.  Zo kan je perfect de verhoudingen aflezen aangezien je tegen elke ploeg 1 maal gespeeld hebt.  1G heeft een schitterend seizoen achter de rug en werd kampioen.  Slechts 1 ploeg was de evenknie en wist een gelijkspel tegen ons af te dwingen.  1H degradeerde heel verrassend niet uit 2de prov., maar bevestigde zoals vorig seizoen dat dit net te hoog gegrepen was.  Zij werden voorlaatste en zullen volgend seizoen, normaalgezien, in 3de prov. moeten aantreden.  2H was het seizoen goed gestart maar eindigde uiteindelijk in de middenmoot. 

Gezien het aantal heren dat volgend seizoen stopt, op Erasmus gaat, enz.  zal er slechts 1 herenploeg overblijven.

 

Speelmogelijkheid op donderdag (GITO-Tervuren)

Spelen in het GITO op donderdag eindigt eind april.  Daarna (mei en juni) worden de speelmogelijkheid beperkt tot maandag en dinsdag in Diependal. 


Geen badminton

Maandag 1 juni (pinkstermaandag)


Clubkampioenschappen

Het jaarlijkse clubkampioenschap voor de jeugd en volwassenen zal van dinsdag 5 mei verschoven worden naar dinsdag 21 mei. De jeugd zal spelen van 19u tot 20u15.  Voor de volwassenen start het om 19u30.

Alle jeugdspelers kunnen dan strijden om de beste speler van de club te worden (elk in hun eigen leeftijdscategorie). De winnaars en finalisten gaan tevens met een mooi aandenken naar huis.

Bij de volwassenen zal er per klassement een prijs voorzien worden.

Inschrijving kan via het inschrijvingsformulier waarvan jullie de link per email zullen ontvangen.  Ook hier zal alles afhangen of we tegen die datum al terug mogen spelen. Van zodra we hierover meer weten zal er ingeschreven kunnen worden.

Lukt het niet op 21 mei, dan zal dit verschoven worden naar oktober 2020.


Badmintonkampen voor de jeugd

Voor de jeugdspelers (-18 jaar) organiseert Badminton Vlaanderen ook dit jaar weer enkele badmintonkampen in de zomervakantie.  Wil je graag 4u per dag badmintonnen onder begeleiding, je amuseren met de nevenactiviteiten en een leuk afscheidsfeest beleven, kan je hier terecht voor meer info.


Lidgeld

De inkomsten van onze club komen voor 82% van lidgelden.   Doordat we nu een periode niet kunnen spelen, heeft het bestuur beslist om onze huidige leden een korting aan te bieden op het lidgeld van volgend seizoen.  Hoeveel dit zal zijn hangt af van hoe lang deze periode nog zal duren.  Het geld dat we uitsparen door de huur van de zaal die wegvalt zal hiervoor gebruikt worden. 

Hopelijk blijven jullie gezond en tot snel !