April 2021

Badminton News april 2021

Beste leden,

Momenteel ligt ons badmintonleven al 6 maanden stil.  We hadden meer nieuws verwacht van het overlegcomité van 23 april, maar helaas, weer geen datum, weer geen perspectief.  Bij de meesten onder ons zal het al wel kriebelen om terug een pluimpje te kunnen slaan, hopelijk komen we op 11 mei iets meer te weten.  Hierbij alvast de laatste badmintonnieuwtjes:

Airbadminton

De club heeft beslist om een aantal setjes Airbadminton aan te kopen. Deze veldjes en shuttles zijn speciaal ontworpen om buiten te spelen. Hiermee hopen we sneller terug te kunnen spelen, het blijft onzeker wanneer binnensport terug toegelaten zal worden. Airbadminton kan je op gras of in het zand spelen, in dubbel of 3 tegen 3. Kijk maar eens op https://www.youtube.com/watch?v=FYLJvXb7tOU voor een korte teaser. Levering van onze setjes is voorzien eind mei. Snel meer info hierover.

Vergadering voor competitiespelers

Op dinsdag 27 april zullen we met de competitiespelers nogmaals vergaderen via Teams, dit om de definitieve ploegen voor volgend seizoen eens door te nemen.  De ploegen van vorig seizoen zullen op post blijven.  Dat bleek alvast uit de eerste competitievergadering van 30 maart 2021.

Veteranencompetitie

Onze veteranen (35-plussers) gingen in januari 2021 starten met de VET-cup. Deze werd uiteraard uitgesteld en zal van september tot december 2021 doorgaan.  Als we uiteraard tegen dan terug mogen badmintonnen.  In Diependal zou er een ontmoeting doorgaan op 3 en 31 oktober.  In januari 2022 zal dan aansluitend de volgende editie starten.


Mutualiteit

Bij je mutualiteit kan je een deel van je lidgeld terugkrijgen.  Heel binnenkort zal je daarvoor een email van ons ontvangen.  De mensen die graag een formulier willen zullen de naam van hun mutualiteit dan kunnen doorgeven aan ons.  Zo kunnen we het juiste document voorbereiden, afstempelen en in de loop van de maand mei in je bus komen deponeren.  Zo kan je toch beschikken over dit document zonder dat je hiervoor naar de sporthal dient te komen, waarvan we niet weten wanneer die weer open zal gaan.

Speelmogelijkheid op donderdag (GITO-Tervuren)

Spelen in het GITO op donderdag eindigt normaal eind april.  Maar zodra we weer mogen spelen, gaan we dit uitzonderlijk laten verder lopen, dus ook in mei, juni en juli kan er in het GITO gespeeld worden op donderdag.

Jeugdtraining

De jeugdtrainingen eindigen op 25 mei 2021.  Daarna hebben onze scholieren trouwens examens.  De kans is echter klein dat we dit seizoen onze jeugdspelers nog gaan mogen trainen, aangezien een datum van heropstart nog niet in zicht komt.


Geen badminton

Maandag 24 mei (pinkstermaandag)


Clubkampioenschappen

Het jaarlijkse clubkampioenschap voor de jeugd en volwassenen zal van dinsdag 4 mei verschoven worden naar een latere datum.  Van zodra we terug mogen spelen, zullen we eerst minimum 4 weken aan onze spelers de kans geven om de conditie en skills weer op te bouwen. Daarna kan het clubkampioenschap en het spaghetti-tornooi ingepland worden.


Badmintonkampen voor de jeugd

Voor de jeugdspelers (-18 jaar) organiseert Badminton Vlaanderen ook dit jaar weer enkele badmintonkampen in de zomervakantie.  Wil je graag 4u per dag badmintonnen onder begeleiding, je amuseren met de nevenactiviteiten en een leuk afscheidsfeest beleven, kan je hier terecht voor meer info.


Lidgeld 2021-2022

Op 2 juli 2021 mogen jullie meer nieuws verwachten over het lidgeld van volgend seizoen.  Een korting voor onze huidige leden zal ook dit jaar toegepast worden.  Onze huidige leden zullen in de maand juli, op donderdag, alvast een pluimpje kunnen blijven kloppen.  Zoals elk jaar hebben de vroege betalers de mogelijkheid om in augustus het nieuwe seizoen al aan te vatten.  We hebben heel lang niet mogen spelen dus zullen we deze zomer geen zomerstop inlassen.

Algemene vergadering

Zoals elk jaar komen we begin juli samen voor onze jaarlijks algemene vergadering.  Normaal zal deze doorgaan op de zetel van onze vereniging op vrijdag 2 juli 2021 om 20u.  Mocht dit niet mogen in levende lijve, dan zal dit online via Teams gebeuren.  Meer info zullen onze leden nog per email ontvangen.


Hopelijk blijven jullie gezond en tot snel !