April 2019

Badminton News april 2019

Beste leden,

Met de lente weer in aantocht, hierbij de laatste badmintonnieuwtjes:

Paasvakantie: geen jeugdtraining !

Tijdens de paasvakantie zal er geen training op dinsdag gegeven worden voor de jeugd. In de grote vakanties hebben onze trainers ook eens vrijaf. 

Vrij spelen op beide dinsdagen kan wel en dit vanaf 20u.

Vergadering voor competitiespelers

Op dinsdag 23 april (om 19u30 in Diependal) staat de jaarlijkse vergadering gepland voor de competitiespelers. Hierbij nodigen wij onze volwassenen/jeugdspelers (Heren/Dames/Gemengde competitie) en veteranen (VET-cup) uit om op deze vergadering aanwezig te zijn als zij volgend seizoen willen meespelen.  Vooral dames vinden is en blijft een probleem!

Speel je graag mee competitie, laat dan alvast jouw voorkeuren weten via het invulformulier waarvan je de link per e-mail ontving.

Veteranencompetitie

Onze veteranen (35-plussers) nemen ook dit jaar weer deel aan de VET-cup. In januari zijn ze gestart. Momenteel zijn er 8 ontmoetingen van de 9 afgewerkt en werd er 1 keer gewonnen en 1  keer gelijk gespeeld.  In het klassement staat onze ploeg daarmee op de voorlaatste plaats.  meer info

Wie zin heeft om volgend jaar deel te nemen, laat dit best aan Karin Derieuws weten. 


Herencompetitie

De gemengde competitie is afgelopen.  1G heeft een goed seizoen achter de rug.  Slechts 1 ploeg was te sterk, zodat we op een mooie tweede plaats eindigden.  2G zal met 10 punten uit 12 ontmoetingen ergens in de middenmoot van het klassement terecht komen.

De herencompetitie is nog niet helemaal gedaan.  1H steeg dit jaar naar 2de prov. en wist toch één ploeg achter zich te laten.  Spijtig genoeg zakken de 2 laatsten en zullen zij volgend seizoen terug het mooie weer moeten maken in 3de prov.  2H daarentegen deed het iets beter, zij behaalden 10 punten uit 10 ontmoetingen en zullen hiermee derde eindigen in het klassement.

Speelmogelijkheid op donderdag (GITO-Tervuren)

Dit seizoen kan er nog gespeeld worden op donderdag tot eind april.  Daarna (mei en juni) worden de speelmogelijkheid beperkt tot maandag en dinsdag in Diependal.  Gelet op de lage bezettingsgraad op donderdag zal moeten bekeken worden of we volgend seizoen de zaal in het GITO nog zullen huren.


Geen badminton

Maandag 22 april (paasmaandag)
Maandag 10 juni (pinkstermaandag)


Clubkampioenschappen

Op dinsdag 7 mei vindt het jaarlijkse clubkampioenschap voor de jeugd en volwassenen plaats. De jeugd zal spelen van 19u tot 20u15.  Voor de volwassenen start het om 19u30.

Alle jeugdspelers kunnen dan strijden om de beste speler van de club te worden (elk in hun eigen leeftijdscategorie). De winnaars en finalisten gaan tevens met een mooi aandenken naar huis.

Bij de volwassenen zal er per klassement een prijs voorzien worden.

Inschrijving kan via het inschrijvingsformulier waarvan jullie de link per email reeds ontvingen.  Inschrijven kan nog tot 16 april.


Badmintonkampen voor de jeugd

Voor de jeugdspelers (-18 jaar) organiseert Badminton Vlaanderen ook dit jaar weer enkele badmintonkampen. Dit zowel in de paasvakantie, zomervakantie als in de herfstvakantie.  Wil je graag 4u per dag badmintonnen onder begeleiding, je amuseren met de nevenactiviteiten en een leuk afscheidsfeest beleven, kan je altijd bij Karl terecht voor meer info.


Wat gebeurt er met mijn lidgeld

De inkomsten van onze club komen voor 77% van lidgelden en 22% van subsidies van de gemeente. 

En wat gebeurt er dan met deze centen?  Wel, 30% gaat naar de huur van de zaal, 20% naar de lidkaarten van Badminton Vlaanderen, 19% naar de trainers, 14% naar werkingskosten en 6% naar drank voor competitie en vergaderingen.  De overige 11% gaat naar kleinere uitgaven zoals prijzen, shuttles en activiteiten.