Juli 2019

Badminton News juli 2019

Beste leden,

Tijd voor vakantie, maar het seizoen komt er snel weer aan.  Op maandag 2 september kunnen we weer op een pluimpje kloppen.  Tijd dus voor de laatste nieuwtjes:

Clubkampioenschap

Op dinsdag 7 mei gingen onze clubkampioenschappen door.  Het was iets minder warm in de zaal dan bij de editie van 2018.  Na vele spannende en superspannende wedstrijden werden dit onze nieuwe clubkampioenen:

EH B2: Axel Caers
EH C1: Lukas De Ruysscher
EH C2/D: Jan Groeninckx
ED C2: Lena Smets
EJ: Arthur Koninckx
EM: Tita Brochier

Proficiat aan alle deelnemers.

Competitieploegen

Onze eerste herenploeg had een zware opdracht om niet te degraderen, nadat ze vorig jaar kampioen speelden en er dus een reeks hoger diende gespeeld te worden.  Ze werden voorlaatste, maar mogen volgend seizoen toch terug aantreden in 2de provinciale.  De tweede herenploeg eindigde in de middenmoot. 

De eerste gemengde ploeg werd mooi tweede en mag dus in 3de provinciale blijven.  De tweede gemengde ploeg hebben we spijtig genoeg moeten uitschrijven door een tekort aan dames, het alom gekende probleem bij vele clubs.

Een dikke proficiat voor de spelers die de eer van onze club weer hoog hebben gehouden.


Competitietrainingen

De competitietrainingen die in het GITO doorgingen hadden dit seizoen weinig succes en zullen niet meer opnieuw georganiseerd worden.  Wel zullen de trainingen van de VET-cuppers op donderdag plaats vinden, 10 keer van 20u tot 21u.

GITO-Tervuren

Zoals vorig seizoen zullen we blijven spelen in het GITO, van 20u tot 22u.  Hier zijn telkens 4 velden beschikbaar en kunnen zowel jeugd, competitiespelers als recreanten vrij komen spelen van september tot en met april. Vorig seizoen was de opkomst zeer matig, maar door 1 competitieploeg zijn thuiswedstrijden hier te laten afwerken, de trainingen van de VET-cuppers er te laten doorgaan, hopen we tot een betere bezetting te zullen komen in het komende seizoen.  Vrij spelen zal tevens ook nog altijd kunnen.


VET-cup

Onze veteranenploeg pakten 1 overwinning en 2 gelijke spelen en zijn hiermee voorlaatste geëindigd in de eindstand.  Ook volgend seizoen zullen er weer 2 speeldagen van de VET-cup in Diependal doorgaan (12/1 en 16/2). meer info


Social media

Onze badmintonclub is al een paar jaar terug te vinden op facebook.  Hier kan je eveneens alle nieuwtjes vinden en vragen stellen.  Wacht niet en wordt snel lid door op het icoontje te klikken: fb

Om onze leden nog beter de dienen is Lukas een app aan het maken voor onze club.  Hiermee zullen we kunnen zien wie er komt spelen, wanneer de competities doorgaan en wie er zal aantreden in de ontmoetingen.  Hopelijk kunnen we deze tegen eind augustus aan u voorstellen.


Zomerse activiteit

Ook deze zomer zullen we een zomerse activiteit organiseren, en dit op 28 september.  Deelname is gratis voor onze leden. Meer details ontvangen jullie binnen enkele weken nog wel via email.


Zomerbadminton voor de vroege betalers

Naar goede gewoonte zal er ook deze zomer reeds kunnen gebadmintond worden in de maand augustus.  Alle leden die voor 1 augustus betalen zullen de data en uren ontvangen via email.  Voor de leden die na 1 augustus betalen zal het seizoen starten vanaf 2 september. 

 

We wensen iedereen dan ook een prettige zomervakantie toe en hopen jullie allemaal weer te zien in september (of augustus voor de vroege betalers)