Juli 2020

Badminton News juli 2020

Beste leden,

Tijd voor vakantie, maar het nieuwe seizoen komt er snel weer aan.  Op dinsdag 1 september starten we het seizoen 2020-2021, tijd dus voor de laatste nieuwtjes:

Corona

We kunnen er niet omheen kijken, ook onze badmintonsport werd vorig seizoen plots stilgelegd door het virus.  Op 15 juni, een weekje later dan gepland, konden dan toch weer een pluimpje beginnen kloppen, al was het wel onder strenge voorwaarden.  Ondertussen evolueerden de voorwaarden en mogen we terug dubbel spelen en terug douchen na het sporten.  Maar er zijn enkele voorwaarden die waarschijnlijk nog heel lang zullen blijven wat ze waren.  Bijvoorbeeld het meenemen van sportzakken naar je veld, 1,5 meter afstand bewaren eens je van het veld komt, handen ontsmetten en op voorhand reserveren zodat we geen extra spelers langs de kant hebben staan dan dat er plaats op de velden is.

Maar we proberen er het beste van te maken en moeten we zorgen dat we geen medespelers ziek maken.

Clubkampioenschap

Het clubkampioenschap dat normaal in mei zou doorgaan werd verplaatst.  Op 29 september zullen we het clubkampioenschap van vorig seizoen afwerken.  Meer info volgt nog per email.

Competitieploegen

Onze competitieploegen zullen in september weer starten.  1G werd vorig seizoen kampioen en mag dus in 2de provinciale aantreden.  1H daarentegen degradeerde en zal een trapje lager in 3de provinciale moeten spelen.  2H tenslotte eindigde mooi in de middenmoot en mag in 4de provinciale blijven spelen.

Een dikke proficiat voor de spelers die de eer van onze club weer hoog hebben gehouden. 

Vergeet ook je lidgeld niet te betalen voor 1 augustus zodat we op tijd weten of elke ploeg voldoende spelers heeft.

Trainingen voor beginners

De initiatietrainingen voor beginners zullen vanaf maandag 14 september starten.  Dit van 19u30 tot 20u30 onder leiding van Karl.  Onze leden zullen hiervan begin september een mail krijgen om hierop in te schrijven.  Deelname is gratis en zit inbegrepen in het lidgeld.  We starten met een sessie van 5 maandagen, daarna zullen we misschien nogmaals 5 trainingen voorzien naarmate er vraag naar is.

GITO-Tervuren

Zoals vorig seizoen zullen we blijven spelen in het GITO, van 20u tot 22u.  Hier zijn telkens 4 velden beschikbaar en kunnen zowel jeugd, competitiespelers als recreanten vrij komen spelen van september tot en met april. Vorig seizoen was de opkomst al een pak hoger dan de seizoenen ervoor.  Fijn om te zien dat onze leden ook de prachtige zaal van het GITO hebben mogen leren ontdekken.


VET-cup

Onze veteranenploeg hield met 2 gelijke spelen 3 ploegen achter zich in de eindstand.  Ook zij zullen in januari weer van start gaan en er zullen weer 2 speeldagen van de VET-cup in Diependal doorgaan (17/1 en 14/2). meer info


Social media
Onze badmintonclub is al een paar jaar terug te vinden op facebook.  Hier kan je eveneens alle nieuwtjes vinden en vragen stellen.  Wacht niet en wordt snel lid door op het icoontje te klikken: fb


Zomerse activiteit

Ook deze zomer zullen we een zomerse activiteit organiseren, en dit op 26 september.  Deelname is gratis voor onze leden. De escape-room en bowling van vorig jaar had alvast succes.  Meer details ontvangen jullie binnen enkele weken nog wel via email.

Zomerbadminton voor de vroege betalers

Naar goede gewoonte zal er ook deze zomer reeds kunnen gebadmintond worden in de maand augustus.  Alle leden die voor 1 augustus betalen zullen de data en uren ontvangen via email.  Voor de leden die na 1 augustus betalen zal het seizoen starten vanaf 1 september. 

 

We wensen iedereen dan ook een prettige zomervakantie toe en hopen jullie allemaal weer te zien in september (of augustus voor de vroege betalers)