Oktober 2017

Badminton News oktober 2017

Beste leden,

Het seizoen is een maand oud.  Volgende nieuwtjes willen wij u zeker niet onthouden :

Nieuwe zaal GITO Tervuren

Sinds dit seizoen zijn we gestart met competitietrainingen die doorgaan in het een splinternieuw gebouw van het GITO Tervuren.  10 keer zullen de competitiespelers op donderdag zich hier in het zweet werken.  Aangezien er in Diependal geen extra uren meer vrij zijn is dit misschien een mogelijkheid om in de toekomst (volgende seizoenen) in deze nieuwe zaal ook speelgelegenheid te voorzien voor al onze leden.

Shuttlekanon

Om de kwaliteit van onze trainingen zowel bij de jeugd als competitiespelers te verbeteren zullen we in de maand oktober, januari, maart en mei beschikken over een shuttlekanon.  Hiermee kunnen we sneller en beter shuttles aanleveren tijdens de trainingen.  Het is tenslotte niet zo simpel om voor mekaar shuttles aan te geven, waardoor we dit meestal aan de trainers overlieten.  Maar voortaan zullen we ons laten bijstaan door dit shuttlekanon.


Recreatief spelen op zaterdag tussen 10u
en 11u

Ook dit seizoen zullen er op zaterdag, wegens het gebrek aan terreinen om al onze jeugdspelers training te kunnen geven, tussen 10u en 11u maximum 2 terreinen beschikbaar zijn voor de volwassenen om vrij te spelen. De andere 4 terreinen zijn voorbehouden voor de jeugdtraining.

Mini-tornooi

Sinds enkele seizoenen is het gewoonte geworden om op elke eerste zaterdag van de maand een intern mini-tornooi voor onze jeugdspelers te organiseren. Er worden dan wedstrijdjes gespeeld, onder begeleiding, tussen onze eigen jeugdspelers. Het is trouwens niet alleen belangrijk de juiste techniek te leren tijdens de trainingen, maar ook wedstrijdritme op te doen en tactisch inzicht te krijgen. Ook dit seizoen zullen we hiermee doorgaan. 

Mutualiteit

Bij een aantal mutualiteiten kan je een deel van je lidgeld bij een sportclub terugbetaald krijgen. Hoor dus zeker eens bij jouw mutualiteit of je niet in aanmerking komt. Karl of Johan zal met plezier jullie formulier van een stempel voorzien.
CMDe Voorzorg - LM - FSMB - OZ

Nieuwe racketten

In het begin van een nieuw seizoen krijgen we dikwijls de vraag van nieuwe leden, zowel jeugd als volwassenen, welk materiaal (racket) zij moeten aankopen. Aangezien dat voor iedereen verschillend is, kunnen we die vraag soms moeilijk beantwoorden. Daarom hebben we besloten om enkele deftige racketten aan te kopen, die de leden eens kunnen proberen. De prijs van de racketten zijn 35 euro en behoren tot de categorie van de betere basisracketten. Tevens hebben wij een kleine voorraad liggen zodat je meteen een splinternieuw exemplaar mee naar huis kan nemen. Meer info hierover kan je krijgen bij Karl of Axel.

Geen badminton

Op volgende dagen is de sporthal Diependal gesloten, dus geen badminton :

zaterdag 11 november 2017
zaterdag 25 november 2017
maandag 18 december 2017
zaterdag 23 december 2017
maandag 25 december 2017
dinsdag 26 december 2017
zaterdag 30 december 2017
maandag 1 januari 2017
dinsdag 2 januari 2018
zaterdag 6 januari 2018

Spaghettitornooi 25 november 2017

Op zaterdag 25 november organiseren we ons jaarlijks 'Roger Van Poucke' spaghettitornooi. Alvast een datum om vrij te houden. Meer info ontvangen onze leden nog wel per email.  De te winnen prijzen zullen ook dit jaar weer mooie handdoeken zijn met ons logo op.


T-shirts en plastic shuttles

Wie graag een club t-shirt wil, deze zijn nog steeds te krijgen tegen de prijs van 15 euro.

Een koker shuttles met 6 plastic shuttles kost je 9 euro (in de winkel zal je deze al snel 10 à 15 euro betalen). Te verkrijgen bij Karl.

mavis300y

 

BELANGRIJK: tijdens de trainingen van de jeugd zorgt de club voor shuttles. Wie ook wil spelen voor en na de trainingen dient zelf voor een shuttle te zorgen. Deze zijn trouwens simpelweg te koop in de club tegen een lage prijs.

Competitie

De heren en dames die ouder zijn dan 35 jaar zullen onze club gaan verdedigen in de veteranencompetitie. Dit zijn vriendschappelijke ontmoetingen die enkele keren per jaar georganiseerd worden door de VVBBC. Vanaf januari 2018 zullen zij de kleuren van onze club verdedigen in de VET-cup.  Meer info bij Stefaan Lambrecht.

Onze gemengde ploeg die nu in 3de provinciale moet aantreden doet het niet slecht.  Met twee overwinningen en twee gelijke spelen staan ze hiermee in de middenmoot van het klassement.  Hop hop hop Jesse, Thomas, Kim, Lesley en Lena.

Vanaf januari zal ook de herencompetitie weer van start gaan.  Onze nieuwe ploeg zal in 4de provinciale aantreden, en de bestaande ploeg in 3de provinciale.  Veel succes alvast.

Ledenstop bij de jeugd

Momenteel is reeds een ledenstop voor jeugdspelers op dinsdag. Op zaterdag zijn er nog enkele plaatsjes beschikbaar  Ook bij de volwassenen zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar.

E-mail adres nieuwe leden

Communicatie met onze leden verloopt al enkele jaren via onze website en via email.  Heel belangrijk dus dat we van u een werkend emailadres hebben.  Wie deze nieuwsbrief nog niet per e-mail ontvangt, mag steeds zijn e-mail adres doorgeven aan Axel ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) Elk seizoen zijn er leden waarvan we het e-mailadres ontbreken, mailboxen die overvol zitten, adressen die niet meer bestaan, verkeerd doorgegeven e-mailadressen, enz. Krijg je geen e-mails van ons, dan behoor jij waarschijnlijk tot één van bovenstaande categorieën. Stuur dan snel eens een e-mail naar ons en dan wordt je nog sneller bediend met de laatste nieuwtjes.

Facebook

Ook onze badmintonclub is al een paar jaar terug te vinden op facebook.  Hier kan je eveneens alle nieuwtjes vinden en vragen stellen.  Wacht niet en wordt snel lid door op het icoontje te klikken: fb


Verder wensen we iedereen weer een sportief en plezierig badmintonseizoen toe.