Oktober 2020

Badminton News oktober 2020


Beste leden,

Het seizoen is al een tijdje bezig.  Een zeer raar seizoen en spijtig genoeg met maatregelen die bijna om de twee weken wijzigen en de organisatie van badminton een pak moeilijker en intensiever maakt.  Maar hierbij alvast de laatste nieuwtjes :


Wanneer mogen we terug spelen?

De grote vraag die iedereen bezig houdt is : wanneer mogen we terug badminton spelen?  Spijtig genoeg kan niemand hierop momenteel een antwoord geven.  We vermoeden dat we ten vroegste eind november of half december witte rook hiervoor kunnen verwachten, maar misschien zien we mekaar dit jaar niet meer op een veld staan.  Van zodra we iets meer weten brengen we onze leden meteen op de hoogte.

Clubkampioenschap

Op 29 september werd het uitgestelde clubkampioenschap van vorig seizoen afgewerkt.  En dit werden onze nieuwe clubkampioenen:

EH C1:               Lukas
EH C2 :              Jesse
EH D - recr. :      Alexis
ED C2:               Lena
E jeugd -11/-13: Oscar en Annelies
E jeugd -15/-17: Mauro en Tita

Proficiat aan alle kampioenen en deelnemers. foto's


Mini-tornooi voor de jeugdspelers

Sinds enkele seizoenen is het de gewoonte geworden om op elke eerste dinsdag van de maand een intern mini-tornooi voor onze jeugdspelers te organiseren. Er worden dan wedstrijdjes gespeeld, onder begeleiding, tussen onze eigen jeugdspelers. Het is trouwens niet alleen belangrijk de juiste techniek te leren tijdens de trainingen, maar ook wedstrijdritme op te doen en tactisch inzicht te krijgen. Ook dit seizoen zullen we hiermee van start gaan vanaf december 2020 als we dan al terug mogen spelen althans.

Mutualiteit

Bij een aantal mutualiteiten kan je een deel van je lidgeld bij een sportclub terugbetaald krijgen. Hoor dus zeker eens bij jouw mutualiteit of je niet in aanmerking komt. Karl of Axel zal met plezier jullie formulier van een stempel voorzien.  Gelieve geen documenten via email door te sturen.  Onze stempel staat in de kast in Diependal, handig dat je dus uw ingevuld formulier gewoon naar Diependal meebrengt.
Hier vind je alvast enkele documenten van de belangrijkste mutualiteiten die deels al ingevuld zijn: CM - FSMB - LM - VNZ - Partena. Druk uw blad af, vul je gegevens aan en laat uw formulier door ons afstempelen in Diependal.

Het is wel onze bedoeling om dit vanaf volgend seizoen automatisch aan jullie op papier te bezorgen (dan moet je alleen nog uw persoonsgegevens aanvullen).  Daarvoor zullen we van ieder lid wel moeten weten bij welke mutualiteit hij/zij aangesloten is.  Later op het seizoen zullen we deze gegevens inzamelen via een google-form.

Interne competitie

Begin oktober startte Jesse een nieuwe competitie op.  Intern krijgen onze leden de kans om mee te doen aan een competitie en zichzelf op een georganiseerde manier te meten met andere leden.  Momenteel loopt dit vlot en zijn we enkels aan het afwerken.  Daarna hopen we ook dubbel/gemengddubbel te kunnen afwerken.  Eens we terug mogen spelen doen we hiermee zeker verder.  meer info

Nieuwe racketten

In het begin van een nieuw seizoen krijgen we dikwijls de vraag van nieuwe leden, zowel jeugd als volwassenen, welk materiaal (racket) zij moeten aankopen. Aangezien dat voor iedereen verschillend is, kunnen we die vraag soms moeilijk beantwoorden. Daarom hebben we besloten om enkele deftige racketten aan te kopen, die de leden eens kunnen proberen. De prijs van de racketten zijn 35 euro en behoren tot de categorie van de betere basisracketten. Tevens hebben wij een kleine voorraad liggen zodat je meteen een splinternieuw exemplaar mee naar huis kan nemen. Meer info hierover kan je krijgen bij Karl of Axel.

Geen badminton

Op volgende dagen is de sporthal Diependal gesloten, dus geen badminton :

maandag 2 november 2020
maandag 21 december 2020
dinsdag 22 december 2020
donderdag 24 december 2020
maandag 28 december 2020
dinsdag 29 december 2020
donderdag 31 december 2020
maandag 4 januari 2021

Spaghettitornooi 28 november 2020

Op zaterdag 28 november zou normaal ons jaarlijks 'Roger Van Poucke' spaghettitornooi doorgaan in Diependal. Aangezien we momenteel niet mogen spelen en we ook niet weten of we bij hervatting meteen gaan mogen dubbelen zal ons tornooi moeten uitgesteld worden.  Van zodra we terug dubbel mogen spelen, zullen jullie hierover meer info per email ontvangen.  Hoe ziet ons spaghettitornooi eruit?  Eerst spelen we van 9u tot 12u dubbels.  De koppels worden door loting samengesteld worden (een sterke wordt met een minder sterke speler samengezet).  De te winnen prijzen zullen ook dit jaar weer mooie handdoeken zijn met ons logo op.  Na de inspanningen zullen we in cafetaria Diependal een lekkere spaghetti of croque verorberen.

T-shirts en plastic shuttles

Wie graag een club t-shirt wil, deze zijn nog steeds te krijgen tegen de prijs van 15 euro.

Een koker shuttles met 6 plastic shuttles kost je 9 euro (in de winkel zal je deze al snel 10 à 15 euro betalen). Te verkrijgen bij Axel of Karl.

mavis300y

 BELANGRIJK: tijdens de trainingen van de jeugd zorgt de club voor shuttles. Wie ook wil spelen voor en na de trainingen dient zelf voor een shuttle te zorgen. Deze zijn trouwens simpelweg te koop in de club tegen een lage prijs.

Competitie

De heren en dames die ouder zijn dan 35 jaar zullen onze club gaan verdedigen in de veteranencompetitie. Dit zijn vriendschappelijke ontmoetingen die enkele keren per jaar georganiseerd worden door de VVBBC. Vanaf januari 2021 zullen zij de kleuren van onze club verdedigen in de VET-cup.  Ben je ouder dan 35 jaar en wil je ook deelnemen kan je voor meer info terecht bij Karin Derieuws.

Zowel de gemengde als de herencompetitie wordt gespeeld over het hele seizoen.  Onze  gemengde ploegen en 2 herenploegen zullen weer het beste van zichzelf geven. 1G en 2H zijn alvast goed gestart. 1H daarentegen maakte een beetje een valse start.  Wij wensen hen hierbij alvast succes en hopen weer op hoopvolle resultaten.  Dit ligt momenteel ook even stil en zal hopelijk snel weer mogen hervatten.

Ledenstop

Momenteel is een ledenstop tot september 2021.  Door de coronacrisis waren we genoodzaakt om geen 90 of 100 leden te aanvaarden, maar slechts 70.  Door het reserveren dat verplicht is, is dit meer dan genoeg om iedereen de mogelijkheid te bieden om wekelijks eens te kunnen spelen.  Wanneer we uitsluitend mogen enkelen is dit zelfs heel nipt om 1 uur badminton per persoon aan te bieden.

E-mail adres nieuwe leden

Communicatie met onze leden verloopt al enkele jaren via onze website en via email.  Heel belangrijk dus dat we van u een werkend emailadres hebben.  Wie deze nieuwsbrief nog niet per e-mail ontvangt, mag steeds zijn e-mail adres doorgeven aan Axel (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) Elk seizoen zijn er leden waarvan we het e-mailadres ontbreken, mailboxen die overvol zitten, adressen die niet meer bestaan, verkeerd doorgegeven e-mailadressen, enz. Krijg je geen e-mails van ons, dan behoor jij waarschijnlijk tot één van bovenstaande categorieën. Stuur dan snel eens een e-mail naar ons en dan wordt je nog sneller bediend met de laatste nieuwtjes.

Facebook
Ook onze badmintonclub is al een paar jaar terug te vinden op facebook.  Hier kan je eveneens alle nieuwtjes vinden en vragen stellen.  Wacht niet en wordt snel lid door op het icoontje te klikken: fb


Verder wensen we iedereen weer een sportief, gezond en plezierig badmintonseizoen toe.