Oktober 2021

Badminton News oktober 2021


Beste leden,

Het seizoen is al een tijdje bezig.  Na een bizar jaar, zijn we opnieuw op kruissnelheid en kan er terug normaal badminton gespeeld worden. Hierbij alvast de laatste nieuwtjes :

Competitie

De heren en dames die ouder zijn dan 35 jaar zullen onze club gaan verdedigen in de veteranencompetitie. Dit zijn vriendschappelijke ontmoetingen waar dubbel heren, dames en gemengd gespeeld wordt en die een keer per jaar georganiseerd worden door de VVBBC. De competitie van begin 2021 werd verplaatst naar september. We hebben ondertussen reeds een 3-tal ontmoetingen gespeeld en blijven tot eind oktober de kleuren van onze club verdedigen. Begin 2022 staat de volgende veteranencompetitie gepland. Ben je ouder dan 35 jaar en heb je interesse om ook deel te nemen, kan je voor meer info terecht bij Karin Derieuws.

Zowel de gemengde als de herencompetitie wordt gespeeld over het hele seizoen.  Deze competitie is ook gestart in september en onze gemengde ploeg en 2 herenploegen zullen weer het beste van zichzelf geven. Wij wensen hen hierbij alvast succes en hopen weer op hoopvolle resultaten. 

Mini-tornooi voor de jeugdspelers

Sinds enkele seizoenen is het de gewoonte geworden om op elke eerste dinsdag van de maand een intern mini-tornooi voor onze jeugdspelers te organiseren. Er worden dan wedstrijdjes gespeeld, onder begeleiding, tussen onze eigen jeugdspelers. Het is trouwens niet alleen belangrijk de juiste techniek te leren tijdens de trainingen, maar ook wedstrijdritme op te doen en tactisch inzicht te krijgen. Dinsdag 5 oktober hebben we het eerste mini-tornooi van dit seizoen gespeeld.

Zomeractiviteit 

Op zaterdag 25 september organiseerden we onze jaarlijkse zomerse activiteit. Na een drankje en een frietfestijn bij Lesley, zijn we afgezakt naar Stinx in Herent. Daar hebben we een ware competitie gespeeld met een laser-game en escape room. Afsluitend zijn we nog wat gaan drinken. Het was leuk dat jullie erbij waren, enkele foto's vinden jullie hieronder.

 
Mutualiteit

Bij een aantal mutualiteiten kan je een deel van je lidgeld bij een sportclub terugbetaald krijgen. Hoor dus zeker eens bij jouw mutualiteit of je niet in aanmerking komt. Onze leden die vorige maand via de google form hebben laten weten bij welke mutualiteit hij/zij aangesloten is, zullen later deze maand het formulier toegestuurd krijgen. 

Nieuwe racketten

In het begin van een nieuw seizoen krijgen we dikwijls de vraag van nieuwe leden, zowel jeugd als volwassenen, welk materiaal (racket) zij moeten aankopen. Aangezien dat voor iedereen verschillend is, kunnen we die vraag soms moeilijk beantwoorden. Daarom hebben we besloten om enkele deftige racketten aan te kopen, die de leden eens kunnen proberen. De prijs van de racketten zijn 35 euro en behoren tot de categorie van de betere basisracketten. Tevens hebben wij een kleine voorraad liggen zodat je meteen een splinternieuw exemplaar mee naar huis kan nemen. Meer info hierover kan je krijgen bij Karl of Axel.

Geen badminton

Op volgende dagen is de sporthal gesloten, dus geen badminton :

donderdag 28 oktober 2021
maandag 1 november 2021
donderdag 4 november 2021
maandag 27 december 2021
dinsdag 28 december 2021
maandag 3 januari 2022


T-shirts en plastic shuttles

Wie graag een club t-shirt wil, deze zijn nog steeds te krijgen tegen de prijs van 15 euro.

Een koker shuttles met 6 plastic shuttles kost je 9 euro (in de winkel zal je deze al snel 10 à 15 euro betalen). Te verkrijgen bij Axel, Karl of Jan.

mavis300y

 BELANGRIJK: tijdens de trainingen van de jeugd zorgt de club voor shuttles. Wie ook wil spelen voor en na de trainingen dient zelf voor een shuttle te zorgen. Deze zijn trouwens simpelweg te koop in de club tegen een lage prijs.


E-mail adres nieuwe leden

Communicatie met onze leden verloopt al enkele jaren via onze website en via email.  Heel belangrijk dus dat we van u een werkend emailadres hebben.  Wie deze nieuwsbrief nog niet per e-mail ontvangt, mag steeds zijn e-mail adres doorgeven aan Axel (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) Elk seizoen zijn er leden waarvan we het e-mailadres ontbreken, mailboxen die overvol zitten, adressen die niet meer bestaan, verkeerd doorgegeven e-mailadressen, enz. Krijg je geen e-mails van ons, dan behoor jij waarschijnlijk tot één van bovenstaande categorieën. Stuur dan snel eens een e-mail naar ons en dan wordt je nog sneller bediend met de laatste nieuwtjes.

Facebook
Ook onze badmintonclub is al een paar jaar terug te vinden op facebook.  Hier kan je eveneens alle nieuwtjes vinden en vragen stellen.  Wacht niet en wordt snel lid door op het icoontje te klikken: fb


Verder wensen we iedereen weer een sportief, gezond en plezierig badmintonseizoen toe.